Just another WordPress.com weblog

Om mig

pernillarosa

Jag heter Pernilla och fyller 47 år i höst. Jag är tvåbarnsmor och barnen bor varannan vecka hos mig, och varannan vecka hos sin pappa. Jag är personalredaktör på Blekinge Läns Tidning sen 2006 och jag älskar mitt jobb, även om det stundtals är stressigt.

Våren 2007 fick jag diagnosen utmattningsdepression, och sedan dess har jag fått lära mig att leva med sviterna av det. 

Jag brukar säga att jag är stressöverkänslig, och jag måste se till att planera in tid för vila, helst varje dag. Jag har lärt mig mindfulness, och sen några år utövar jag yoga. Jag behöver också mer explosiv träning, där jag får ta ut mig maximalt, men jag behöver framför allt variation. Nya ”projekt” älskar jag 🙂

Jag bloggar för att tvingas sätta ord på vad jag tycker och känner. När mina ord hamnar ”på pappret” blir de liksom mer verkliga. 

Jag bloggar också för att jag vill ha kontakt med likasinnade – tillsammans är vi starka!

Jag har jojo-bantat sen jag var 14 år gammal. Provat varenda diet som finns. De senaste åren har jag dessutom omväxlande varit deprimerad (och inte ätit någonting och rasat 8 kg i vikt på en månad) för att sedan åter igen börja med SSRI-medicin och öka i vikt 20 kg på ett år.

I mina bästa stunder tänker jag ”Hellre vara tjock och må bra, än att vara smal och må dåligt.” I mina sämsta stunder vill jag bara dra täcket över huvudet.

Men jag kämpar på, med kost och träning. Jag kan allt i teorin, men har så svårt att vara uthållig. Jag går all-in några veckor, för att sedan tröttna.

Kommentarer till: "Om mig" (16)

 1. Pernilla Qvist sa:

  Hej Igen

  Var bara tvungen att kommentera det du skrivit om dig.
  Nästan skrämmande vad det är likt mig själv: fyllde också 40 i höstas,tvåbarnsmor,bor på landet,ägare till ett halvt hus och heter ju som du vet också Pernilla.
  Har också jojobantat sedan sådär 13-14års ålder gillar också att ta raska promenader och har också fastnat för Sten Sture Skaldermans filosofi. Däremot så skiljer sig övriga inresse lite, jag är väl mer en sportfantast, är nästan allätare vad det gäller idrott 🙂
  Som jag sa i tidigare inlägg så har du verkligen lyckats med ditt syfte med denna blogg, att inspirera 🙂

  Lycka till!

  MVH Pernilla

 2. Så roligt att höra att det faktiskt finns folk som regelbundet läser min blogg! Jag trodde att jag för det mesta skrev ut i tomma intet. Jag ska genast bättra mig och uppdatera lite oftare, tack för ditt stöd!

 3. Hej! Jag hittade din blogg genom Jessica. Kul!!
  Du har varit duktig som har gått ner så många kilo….. jag kommer säkert tillbaka till din blogg.

  Kram

 4. Hej Pernilla,

  Blir verkligen inspirerad av dig och din blogg. Jag har ett litet kosttips till dig på en ny produkt inom viktkontroll. Är du intresserad av att veta mer kan du väl maila mig på josefin@tactiqpr.se. Ha det bra och lycka till i fortsättningen. /Josefin

 5. Vad fin du ser ut i dina färgglada outfit! Grattis till viktminskningen!

 6. Vad fin du är i din färgglada outfit! 🙂
  Grattis till viktminskningen!

 7. 45 år, gift sen 19 år, 2 barn och jojobantat i 29 år… va lika vi alla låter men vad härligt att läsa att det finns flera och att vi kan inspirerar varann!

  Lycka till!

 8. FORTSATT ALL LYCKA TILL ❗

 9. […] Pernillas Viktresa -Pernilla har Jojo-bantat sen hon var 14 år gammal. Massor av roliga inlägg och intressant information. […]

 10. Hej Pernilla!

  Jag heter Jenny och jag arbetar på Tactiq PR som jobbar tillsammans med Nutrilett. Såg ditt blogginlägg om socker och kontaktar dig är för att jag tror att Nutriletts rykande färska bars och smoothies med lägre och lågt sockerinnehåll kan intressera dig/dina läsare.

  De nya barerna kommer i smakerna Cappucino och Blueberry och innehåller sötningsmedel från Stevia med så lite som 1,6 – 1,9 g socker per bar. Varje bar har dessutom höga halter av protein – vilket hjälper dig att behålla muskelmassan vid träning och under diet.

  Visst vill du smaka?

  Maila mig din adress så skickar jag över prover!

  Ha en fortsatt bra dag!

  Hälsningar

  Jenny

 11. Hej!

  Mitt namn är Denise Karlström och jag castar kommande säsongens deltagare till Biggest Loser 2014. Det är den 5:e säsongen som drar igång till hösten och vi söker nu människor som skulle vilja gå ner i vikt genom att medverka i ett sådant här TV- program.
  Givetvis är det känsligt och det är svårt att rikta informationen till människor som har den här typen av problem. Men det finns många som vill ha hjälp och som skulle vilja ta chansen att söka och vara med om en sådan här erfarenhet.
  Jag kontaktar er för att se om det går att nå ut med informationen att vi söker folk och att ni kanske vill publicera informationen på er hemsida/blogg/forum?

  Jag bara slänger ut frågan och känns det relevant får ni gärna ta till er informationen annars är det bara att ignorera den.

  Tack på förhand,
  Denise Karlström

  SÖK TILL NÄSTA SÄSONG AV BIGGEST LOSER!
  Gå in på länken nedan för att skicka in din ansökan och ta chansen redan idag att förändra för ett friskare liv.
  https://www.shortaudition.com/application.php?jid=13164&noflash=1

 12. Vilken härlig blogg! Jag kämpar också, inser att jag försökt halvhjärtat sedan våren 2011, men sen dess har jag gått upp 9 kg istället för ner 5!
  Nu har jag lyckats gå ner 2 kg och några cm, försöker dock bygga muskler så formen är viktigare än vikt och mått.
  Fortsätt kämpa, det gör jag och i maj 2015 hoppas jag att ca 10 kg är borta!
  /Ulrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: