Just another WordPress.com weblog

Köttfärs med quinoa

kottfarsqinoua

(5 portioner)

• 1 gul lök delas och steks i olja eller matfett.
• 500 g blandfärs eller nötfärs steks och finfördelas.
• Krydda med salt, vitlök och chilipulver.
• 2 finrivna morötter blandas ner.
• 1 pkt tomatkross med chilismak blandas ner.
• 1 pkt kidneybönor (avsköljda) blandas ner.
• 4 dl röd quinoa kokas och blandas ner sist, eller på tallriken.

Quinoa är små frön som det spricker ut en svans på när man kokar dem. Örten quinoa är perfekt för att ersätta ris, pasta eller potatis, och den smakar i princip ingenting så det krävs att den andra maten är smakrik.

Fröna är proteinrika (vilket gör dig mätt länge), fettsnåla och innehåller både kalcium och järn. Örten innehåller dessutom kalium, som behövs för att reglera kroppens vätskebalans och för att musklerna ska fungera optimalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: