Just another WordPress.com weblog

Framme i Rovaniemi

Motionstävlingen på BLT fortsätter. Via Gävle, Narvik, Murmansk och Rovaniemi har vi på BLT tillsammans tagit oss 3718 km under mars. Det var ynka 259 km sämre än i februari – men så var ju många medarbetare influensadrabbade under mars också.

5) gavle-trondheim

Gävle-Trondheim 611 km.

6) trondheim-lulea

Trondheim-Luleå 823 km.

7) lulea-narvik

Luleå-Narvik 520 km.

8) narvik-alta

Narvik-Alta 504 km.

9) alta-murmansk

Alta-Murmansk 645 km.

10) murmansk-rovaniemi

Murmansk-Rovaniemi 588 km. 

För april räknar jag med ett rejält plus i antal kilometer jämfört med februari och mars. Nu har ju vi både ljusa morgnar och ljusa kvällar – och det är en perfekt tid att promenera, springa eller cykla – så resultatet för april kan bara bli kanon.

Varför inte cykla till jobbet och förena nytta med nytta? En kompis till mig brukar ta bilen till jobbet medan maken cyklar, och sen byter de fordon på hemvägen. Eller gå av bussen några hållplatser hemifrån och ös på några kilometer så svetten lackar. Alla har ju inte möjlighet att duscha på jobbet, men när man ska hem så kvittar det ju.

Utmana dig själv att hitta lösningar som passar dig och ditt liv. Trötthet är ett dåligt argument för att slippa – för man blir piggare av motion, inte tröttare. När skallen är trött behöver kroppen jobba!

Och när man är ute och går, springer, cyklar så ska man passa på och träna mindfulness, det vill säga här-och-nu-träning. Hör fåglarnas vackra sång och känn dofterna – till och med gödsel luktar gott om våren.

Följ utvecklingen för varje knopp och skott och njut av dess fägring. Och jag som inte längre har någon trädgård har insett att man kan njuta alldeles utmärkt av andras trädgårdar!

bjorkar150414Björkarna på min morgonrunda har precis börjat spricka. Senast på fredag tror jag att det har blivit musöron. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: