Just another WordPress.com weblog

Jag har legat lite lågt här ett tag. Viktbloggar som tystnar är sällan ett friskhetstecken. Tvärtom. Men så illa är det faktiskt inte. Jag har ju Lakrits nu, så jag kommer ut på mina dagliga promenader. Cirka 1,5 km på morgonen, 3-5 km efter middagen, och cirka 1 km innan läggdags. Mitt på dagen under veckorna har jag en hundrastare som kommer hem och hämtar/lämnar Lakrits.

Klockan ringer 05.45 för att jag ska hinna med cirka 20 min hundpromenad innan resten av morgonrutinerna tar vid. Jag som älskar att sova, och har svårt att komma i säng på kvällarna, genomgår just nu värsta omställningen. Med grus i ögonen stapplar jag ut i mörkret, men rätt snabbt klarnar blicken och lungorna blir vädrade i den kyliga novemberluften. Varje morgon tänker jag ”Till våren blir det här dagens bästa stund.”

I tonåren delade jag ut morgontidningen på söndagar. Klockan ringde typ kl 03.30, och ibland hade jag precis lagt mig efter lördagskvällens muntrationer. Hur plågsamt det än var att masa sig ur sängen var det magiskt att komma ut i den tidiga gryningen. Se solen stiga i öster och höra fåglarna försöka överrösta varandra. På vägen möter man en och annan morgonpigg och blicken man ger varandra är som om man ingår i samma klubb – de morgonpiggas klubb.

Aldrig är omgivningen så påtaglig som när man står där och liksom uppslukas. Som en fisk i ett gigantiskt akvarium. Den känslan ser jag verkligen fram emot till våren 🙂

Tills dess försöker jag njuta av mörkret, men det är inte det lättaste. Just november är en riktigt trist månad, innan advent och julbestyren piggar upp våra liv igen. Man får tänka att november är som lugnet före stormen, en tid för hemmakvällar och tända ljus. En månad att ladda batterierna och se till att vila så mycket som möjligt.

Trist bara att just den här novembermånaden är mer är vanligt hektisk på jobbet. Så mycket tid för just vila finns inte direkt.

sjusovare

På helgen ligger Lakrits kvar i sängen tills jag sätter fötterna i golvet, och i söndags var klockan halv elva. mer tålig hund får man nog leta efter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: