Just another WordPress.com weblog

Kunskapsdagarna i Ronneby tisdag 9/9, minnesanteckningar av Pernilla Berghé. Föreläsare: Tomas Lydahl, vd på Sveriges tredje bästa arbetsplats. Kontakt: info@wowmarketing.se, wowmarketing.se, 0732-00 08 99.

Tankar väcker känslor. Men tankar är bara tankar, och har ingenting med verkligheten att göra. Du behöver inte tänka positiva tankar för att slippa de negativa. Låt istället skallen vila, då slutar snart ”orkestern” att spela. När orkestern i skallen tystnar kommer klarhetens insikt.

”Arbetsbördan kan aldrig göra dig stressad. Det är dina tankar om arbetsbördan som gör dig stressad.”

Solen lyser alltid bakom molnen. Tänk dig en hiss som åker upp och ner. Ner bland molnen, och upp igen till solen. Ta inga beslut när hissen är nere bland molnen! När orkestern i skallen tystnar går hissen upp automatiskt. Då får du klarhetens insikt och kan fatta beslut.

molnohiss

När det gör ont i magen av oro – lita inte på de tankarna! Då kommer speciel-effects-killarna och målar upp en verklighet som inte är verklig. I värsta fall tar de in extrafolk! Kämpa inte emot, det göder bara de negativa tankarna. Tysta istället orkestern i skallen med avkoppling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: