Just another WordPress.com weblog

trappa

Bakom mitt hus har jag en lång backe och trappor som går upp till nya vattentornet i Ronneby. (Det finns till och med en bänk så att man kan vila halvvägs 🙂 )

Jag gick uppför den trappan med yngsta dottern och en kompis till henne för några veckor sedan. Vi flåsade som blåsbälgar alla tre och mjölksyran i benen var enorm. Tjejerna flåsade så högljutt att jag trodde att vi skulle få ge upp efter halva trappan, men vi tog oss upp. Fast jag får dem nog aldrig att gå i den trappan igen.

Planen var att löpträna tre gånger under veckan, och söndag kväll är det liksom sista chansen. Jag hade fortfarande lite träningsvärk efter yogan i torsdags och löpträningen i fredags – plus att jag har löpträning inplanerad både måndag och tisdag kväll den här veckan. Det var minst sagt mer lockande att kasta sig i fåtöljen framför tv:n vid halv sju igår ikväll.

Men jag klädde på mig och gav mig ut. Först cirka 1 km och sen uppför backen/trapporna fyra gånger, och sen tillbaka hem igen. Totalt 3 km under 30 minuter – och himmel vad jobbigt det var! Mjölksyran krampade i lår och vader, och lungorna värkte i bröstet. Väl uppe fick jag pusta och stånka i flera minuter innan jag kunde ta mig neråt igen på skakiga ben.

Först tänkte jag lite storvulet springa uppför trapporna tio gånger, men efter två vändor nöjde jag mig med fyra gånger. Fast nästa söndag blir det fem gånger 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: