Just another WordPress.com weblog

Den 18 juni arrangeras ett lopp i Rödeby, Blekinge, som heter Mardrömmen. Det är ett terränglopp i ordets rätta bemärkelse.

Som ”förtrupp” var vi ikväll ett gäng från BLT som skulle springa 3 km-sträckan en gång. (Under loppet springer man sträckan tre gånger!) Syftet var att skriva om det till tidningen, och fotograf fanns givetvis på plats också.

Först var det uppför en bit, och redan där var orken slut. Sen var det nerför, över stock och sten – och se upp för alla rötter och nedhängande grenar! Sen grusväg några hundra meter och sen rätt ut i terrängen igen, över en kullvält tallstam, och stupande brant nedför mot ån.

Första ”vattenhindret” fick mig att tveka lite, men det var inte alls kallt utan riktigt skönt. Vatten upp till knäna förvisso, men helt okej. Sen skulle vi tvärs över samma å på tre andra ställen. Vid ett tillfälle var det så djupt att till och med gumpen blev våt.

Mellan alla vattenhinder hann vi med lite träskmark också. Det gäller att vara snabb på foten då, för annars fastnar man i dyn.

Grand finale var att springa uppför hela Rödebybacken – en skidbacke! Då hade jag slutat springa. Flåset räckte inte till. Men vi tog oss upp till toppen allihop, och utsikten var gudomlig. Och allas ben och vrister var hela!

Tur att jag tänkte på att lägga mobilen i bilen och gömma bilnycklarna i närheten av bilen. Synd att jag inte tänkte på att ett ombyte efteråt hade varit att föredra med tanke på hur våt och smutsig jag blev.

Och att duscha skorna efteråt kändes också som en bisarr erfarenhet 🙂

20130529-202426.jpg

Annonser

Kommentarer till: "Helt galet terränglopp" (4)

  1. Hahaha, Vårruset låter som ”a walk in the park” 🙂 Bra gjort!!

  2. Tyckte det lät roligt men en runda hade nog också räckt för mig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: