Just another WordPress.com weblog

Fisksoppa med kräftost

Hittade ett recept på Joggandesunds blogg som jag bara var tvungen att testa. Det var så gott och enkelt, och genialt att använda mjukost som smaksättare! Ska klura på andra kombinationer med andra mjukostar.

20130109-190807.jpg

Fisksoppa med kräftost (4 port)

  • Skala och dela två morötter i små bitar. Gör detsamma med två lökar, men låt bitarna vara lite större, typ smala klyftor.
  • Stek lök och morötter i rikligt med smör i en gryta tills löken är blank och mjuk. Salta och peppra. OBS: inte för hög värme för löken ska inte få färg.
  • Tillsätt 1 liter vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Koka i 10-15 min tills morötterna är mjuka.
  • Tillsätt 200 g kräftmjukost (17%) och lite dill, och låt koka upp.
  • Dela 400 g torsk i kuber och lägg i soppan. Låt sjuda ca 10 min. OBS: inte koka för då går fisken sönder.
Annonser

Kommentarer till: "Fisksoppa med kräftost" (2)

  1. Kul att du tyckte om det! 🙂

  2. det låter gott – jag skall prova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: