Just another WordPress.com weblog

Det funkar bra att äta en måltid per dag och dricka resten. Vågen fortsätter neråt 🙂

I går läste jag en artikel i tidningen Hälsa om nyttig mat som inte är så nyttig pga högt sockerinnehåll. En av produkterna var Naturdiet smoothie, en färdig tetra som jag brukar dricka som nödproviant. Jättegod – och söt!

En Naturdiet smoothie innehåller socker motsvarande 10 sockerbitar enligt artikeln. Den är dyr också, 25-30 kr styck. Men de är bra som nödproviant, i stället för att köpa en chokladbit på macken. Antalet kcal är 220 per färdig smoothie.

Antalet kcal i en påse Naturdiet drinkmix är 110 kcal, och sockret i en påse motsvarar 2,5 sockerbitar. Priset är också mycket bättre. Jag köpte på ÖB i går 12 portioner för 109 kr, vilket blir 9 kr per påse.

Men eftersom kcal är lägre behövs 5 påsar drinkmix per dag i stället för 3 färdiga smoothies. Eller 2-3 påsar och en måltid per dag, det vill säga den variant jag kör just nu. Med den dieten ligger jag nog på 700-1000 kcal per dag, så det är snarare LCD (low calorie diet) än VLCD (very low calorie diet).

Alla sätt är bra – bara man gör något!

20121128-072015.jpg

Kommentarer till: "Naturdiet smoothie VS drinkmix" (1)

  1. Kul att se hur det funkar för dig! vill du ha tips på mat med lite färre kalorier äter jag mig mätt på ca 1000 kalorier i vanlig mat varje dag och lägger ut bilder och lite recept på min blogg. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: