Just another WordPress.com weblog

Hemma igen

Begravningen var fin. Prästen sa mycket kloka ord, och himmel vad bra prästen sjöng. Det är inte alla präster som gör det, men det är en lämplig talang just för dem.

Efteråt var det landgång och kaffe och jag gillar verkligen att man träffas och får distans till allt det sorgliga. Det är ju som det är, och det är inget man kan göra något åt. Man kan kanske inte förstå eller ens acceptera, men man måste respektera.

Min släkting tog sitt eget liv, det var hans eget val. Sen kan man önska att allt var annorlunda men det är egentligen lönlöst. Allt som har varit har varit. Man kan bara påverka sin egen nutid och framtid.

Just därför är det bra med begravningar. I kyrkan frossar man liksom i sorgen, och efteråt går man vidare. Både genom att prata positiva minnen om den döda, och genom att prata om annat.

Var sak har sin tid. Och döden är en del av livet.

Annonser

Kommentarer till: "Hemma igen" (2)

  1. Du verkar ha haft en hel del att tas med på sistone märker jag (har ju inte hunnit/prioriterat bloggandet på ett tag…), men du är då så klok och balanserad och med så stor självdisciplin att du nog får hjälp av den fysiska aktivitet du river av för att hantera saker och ting.

    Tur att Lillasyster fick fart på dig härom kvällen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: