Just another WordPress.com weblog

Lax och rotsakspytt

Lax och rotsakspytt (2 portioner)

  • Dela två frysta bitar lax a´ 100 g i kuber. Stek dessa i rikligt med smör på medelhög värme. Vänd laxbitarna försiktigt så att det inte bara blir smulor. Lägg sen upp laxen på ett fat och täck med folie så att den håller värmen.
  • Skala 2 palsternackor och 2 morötter och dela i småbitar, stek i rikligt med smör tills morötterna är mjuka och fått lite färg. Ju mindre bitar desto snabbare går det. Krydda med salt och peppar.
  • Strimla 10 cm purjolök och lägg i stekpannan tillsammans med 1/2 pkt frysta små fina ärter. Stek bara tills ärterna tinat i princip.
  • Gör en kall fisksås genom att blanda 1 brk creme fraiche, 2 matskedar hackad gurka, 1 msk majonäs, salt och peppar. (Såsen räcker till 4 personer.)
  • Lägg rotsakspytten på en tallrik och toppa med lax och 2 skedar kall fisksås.
Annonser

Kommentarer till: "Lax och rotsakspytt" (2)

  1. Oj så gott det ser ut !! Skulle man kunna byta ut laxen mot qourn bitar tror du? Jag älskar lax, men tänkte som omväxling.
    Kram

  2. Gud vad gott detta såg ut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: