Just another WordPress.com weblog

Helhetsmetoden, del 2

Författarna Maria Helander och Cathrine Schück träffades för ett tiotal år sedan på en viktminskningskurs hos KBT-psykologen Lisbeth Stahre, som är upphovskvinna till Stahremetoden. Lisbeth Stahre är auktoriserad socionom, forskare vid Karolinska Institutet och KBT-terapeut med 30 års erfarenhet av behandling av personer med ångest-, stressrelaterade och utmattningsdiagnoser, övervikt/fetma och ätstörningar.

Jag har läst Lisbeth Stahres bok Övervikt handlar om känslor som beskriver Stahremetoden. Hon erbjuder även metoden som distanskurs över internet www.stahremetoden.se, och kurser där man kan bli certifierad i Stahremetoden. Jag vill gärna nämna detta – äras den som äras bör 🙂

Det känns alltid trovärdigt när författare av viktminskningsböcker vet vad de skriver om av egen erfarenhet. Både Maria och Cathrine har varit överviktiga och sjuka av socker. Cathrine beskriver avgiftningen från socker, vitt mjöl, socker och stärkelse som fruktansvärd. Det tog fyra veckor innan hennes humör var någorlunda stabilt igen. Maria var precis som många av oss andra en jojo-bantare. Hon har provat alla dieter som finns på marknaden, men alltid gått upp i vikt allt igen och lite till.

Vändpunkten kom när de träffade varandra på en kurs hos Lisbeth Stahre. Tillsammans påbörjade de en helt ny livsstil, gick ner i vikt och behöll den, och fick en bättre livskvalitet på alla sätt. De lyckades när de slutade banta helt enkelt. Nu ordnar de själva viktminskningskurser, och har även skrivit en bok om sin metod som de kallar just Helhetsmetoden.

Det som skiljer Helhetsmetoden från Stahremetoden är insikten om hur snabba kolhydrater påverkar blodsockret, insulinet och fettförbränningen. Genom att kombinera lågkolhydratkost och KBT för att hantera sina känslor/beteenden så får man Helhetsmetoden.

En bok helt i min smak 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: